EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Жирафи в Софийския зоопарк през 2014 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жирафи в Софийския зоопарк през 2014 г.

mail08:00 | 28.08.2013прегледи 3212 коментарикоментари 0


Софийският зоопарк се радва на нови обитатели. Сред тях са сребърна лисица, различни видове папагали, видри и змии, съобщи БНТ.
Семейството на софийския зоопарк се увеличава. Очаква се и пристигане на около 30 нови попълнения от различни зоологически градини в Европа. Любителите ще могат да видят нови видове антилопи и семейство диви кози.

Д-р Иван Иванов - директор на Софийски зоопарк: "Най-новите обитатели на зоопарка са една двойка сицилиански магарета, мини магарета, които са много интересни, не сме имали досега такива животни."
Любопитна е историята на жирафа по българските ширини. Оказва се, че в най-големия парк у нас никога не е имало жираф. На такъв са се радвали преди години в ловешката зоологическа градина, но за кратко време поради липса на битови условия.
Д-р Иван Иванов: "С новата реконструкция на зоопарка има предвидена клетка за жирафарник. Тя ще бъде направена и ще вземем двойка или тройка жирафи."
Очаква се семейство жирафи да пристигне в София догодина. Мечтата на директора е да се сдобият и със снежен барс от семейство котки.
Снимка: Уикипедия


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg