EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Жилищен проблем в Самоков

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жилищен проблем в Самоков

mail12:11 | 18.07.2019прегледи 927 коментарикоментари 0


Самоков е по-малък град, но също има проблеми по отношение на жилищната политика.

Знаете, че имаме ромски квартали, така че въпросът е на дневен ред – отбеляза в ефира на Радио София кметът на града Владимир Георгиев. – Опитваме се да поддържаме общински фонд, но ведомствените жилища от него са недостатъчни,  спрямо нуждите и желанията на хората. Засега няма програми, по които да кандидатстваме и да изградим домове с европейски средства.

Списъците са с над 100 желаещи и крайно нуждаещи се от жилища. В други списъци са многодетните семейства, които също имат нужда.

В края на миналата седмица в Самоков е проведена информационна кампания по проект “Build Solid Ground” за представяне на глобалните политики за устойчиво развитие на градовете и жилищната политика.

Кметът Георгиев потвърди, че и в Самоков съществуват жилища, които не са обитавани и не се дават под наем.  Тенденцията се наблюдава и в селата от общината. Например в село Ярлово къщите са 1000-1500, а жителите – около 300.

Лятото е време за ремонти и всяко село иска ново асфалтиране, но общината се съобразява със състоянието на улиците и с наличните средства.


Тагове: Самоков, жилища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg