EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Животът на сирийската президентска двойка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Животът на сирийската президентска двойка

mail15:00 | 15.03.2012прегледи 642 коментарикоментари 0


В разгара на щурма на сирийската армия срещу град Хомс президентът Башар ал-Асад изпратил на съпругата си текста на кънтри песен, а родената във Великобритания Асма похарчила хиляди паунди за бижута и мебели, съобщават медиите на Острова.
Хиляди имейли, за които се твърди, че са от президентската двойка и нейното близко обкръжение, бяха оповестени от активисти на сирийската опозиция, разкривайки личния живот на диктатора.
Те показват 46-годишния Асад като своенравен, безгрижен човек, който не се притеснявал особено от кръвопролитията в страната. 36-годишната Асма ал-Асад пък прекарвала много часове в пазаруване онлайн и търсене на DVD на последния филм от поредицата "Хари Потър" вероятно за трите деца на президентската двойка.
На 5 февруари, в разгара на щурма срещу Хомс, който ескалира и се превърне в най-кървавия епизод от конфликта в страната, Асад изпратил на съпругата си текста на песен на Блейк Шелтън, американски кънтри и уестърн изпълнител.
Автентичността на 3000-те имейла, изпратени до в. "Гардиън", от сирийска опозиционна група, не може да бъде потвърдена със сигурност. Изданието съобщи, че много съобщения до определени хора били потвърдени от получателите. "Гардиън" обаче предупреждава, че не изключва възможността те да са фалшифицирани.
Някои от най-чувствителните имейли разкриват, че Асад получил съвет от Иран как да потуши бунта. По-специално ирански дипломат в Дамаск посъветвал президента да използва "мощен и насилствен език" в публичните си изявления и да оцени високо подкрепата, дадена му от "приятелски държави".
Господин и госпожа Асад изглежда си кореспондирали на английски вместо на родния си език, като президентът използвал псевдонима "Сам". Съпругата му, която е родена в Лондон и е живяла във Великобритания до 25-годишна възраст, се наричала "Алия Каяли". Тя изглежда изпращала редовно съобщения до приятели в Лондон, като ги молела да й изпращат всякакви неща - от DVD-та до мебели.
На 20 ноември, когато бунтът срещу съпруга и продължаваше, г-жа Асад изпратила имейл до приятел, който скоро трябвало да пристигне в Сирия. В него тя пише: "На втори-трети ли пристигаш? Ако е така, моля те донеси "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2", излязъл на 2 декември". На 20 януари имейл, за който се твърди, че е от г-жа Асад, уверила приятел, че "Хародс изпратили преди няколко дни" мебели, които тя поръчала онлайн от Амазон.
Преди това съпругата на Асад поръчала четири огърлици, направени по поръчка, от бижутер в Париж с помощта на свой братовчед. Тя искала три огърлици с диаманти от жълто злато и една с диаманти от бяло злато. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg