EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Животновъди готвят протести

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Животновъди готвят протести

mail11:15 | 19.06.2013прегледи 475 коментарикоментари 0


Животновъди от цялата страна подготвят протестни действия. Поводът за тяхното недоволство е "бездействието на кабинета "Орешарски". Според председателя на Националната браншова асоциация Бойко Синапов Министерството на земеделието вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени. Ето какво каза още той пред БНР:

До края на месеца трябваше да се отиде на следващ разговор с ЕС. Нямаме никаква информация какво ще се случи, ще бъдат ли осигурени нашите средства? Миналата година през октомври получихме първия транш на глава животно. Така беше заложено и тази година, дори искахме това да се случи по-рано. Никой нищо не ни казва. Единствените свежи пари, които влизат в България, са европейските средства за земеделието, но сме на ръба да ги загубим заради това туткане на управляващите. Министърът на земеделието все още няма екип, няма заместници. Моята идея е първият протест да е на място, удобно за хората от цялата страна.
Днес животновъдите ще решат кога ще започнат протестите им и ще призоват останалите браншови организации да се присъединят към тях.

Засега няма животновъди от Пазарджишко, които да са заявили желание да участват в подготвяните от страна на сектора протести. Това каза за Радио „Фокус”-Пазарджик Румен Георгиев, председател на местната структура на Националната асоциация на млекопроизводителите. В организацията в областта членуват 25 души, които до момента не са проявили интерес към обявеното недоволство от страна на националното ръководство на организацията. Това е причината да няма предвидена среща на регионалната структура, на която да се решава за протестни действия. Запознати сме с исканията на колегите и смятаме, че това са неща, които искаме от всички управляващи, но смятаме, че за момента е излишно да вървим да протестираме. Ако ще го правим, трябва да е с конкретни решение, като например за сваляне на правителството, каза още Георгиев. Той добави, че всеки от колегите му може да се присъедини към протести, ако има такива, но организирано недоволство от страна на животновъдите от областта няма да има.
Снимка: ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053