EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Жестока суша в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жестока суша в САЩ

mail17:30 | 19.07.2012прегледи 642 коментарикоментари 0


Сушата в САЩ е най-тежката от 25 години, като особено силно е пострадала реколтата от царевица, съобщи американският министър на земеделието Том Вилсак след срещата си снощи с президента Барак Обама, предадоха, световните агенции. Вилсак информира Обама за сушата, засегнала близо две трети  от страната и 78 процента от реколтата от царевица. Министърът поиска на фермерите да бъде отпусната допълнителна помощ, след като бе обявено бедствено положение в 29 щата, включително в така наречения Царевичен пояс, посочва ДПА. "Моля се всеки ден и точно сега казвам допълнителна молитва.
Ако знаех молитва или танц за дъжд, които да свършат работа, щях да танцувам", каза Вилсак, призовавайки Конгреса да помогне за гъвкавост при програмите за подпомагане на земеделието и да се положат и други усилия за борба с бедствието.
Заради сушата цената на царевицата скочи с 38 процента от юни, а цената на соята - с 24 процента, каза министърът пред медиите. В голяма част от страната, най-вече в Средния запад, царевицата и соята се отглеждат на годишен ротационен принцип. По-високите цени вероятно няма да засегнат потребителите до края на годината и влиянието ще бъде минимално, защото до фермерите достигат едва 14 цента от всеки долар в търговската мрежа.
Поскъпването на царевицата и соята вероятно първо ще бъде усетено при цените на говеждото заради по-високите стойности на фуража и по-слабата паша.


 


Тагове: суша, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166