EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Жена поема холдинг БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Жена поема холдинг БДЖ

mail07:55 | 08.08.2013прегледи 1159 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД е с нов председател. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт. На мястото на Велик Занчев за председател е избрана Анелия Крушкова. „През месец септември предстои среща на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на финансите и облигационерите. На нея ще се обсъжда разсрочването на задълженията на компанията“, съобщи Данаил Папазов. В най-скоро време пред Министерски съвет ще бъде представен нов оздравителен план за „Холдинг БДЖ“.
Данаил Папазов представи пред железничари в София изготвения план за стабилизиране и развитие на железницата. Следващата седмица ще продължи неговото обсъждане на експертно ниво „Едно от най-важните неща е постигане на взаимноизгодно споразумение с кредиторите за разсрочването на задълженията на Холдинг БДЖ“, каза по време на срещата министър Папазов.
Сред заложените в плана мерки са – подобряване на финансовото състояние на Холдинг БДЖ, набавяне на свежи средства от продажба на неоперативни активи, мерки за оптимизиране на разходите и за оптимизиране на състава. „Не предвиждаме реформата да бъде съпътствана от грубо съкращение на хора“, каза Данаил Папазов. Той сподели, че намаляването на персонала ще става по естествен път, като например на мястото на пенсионирани служители няма да се назначават нови.
Министър Папазов обяви пред присъстващите, че една от задачите на плана е услугата, която предоставя железницата да бъде атрактивно и активно предлагана. Важна перспектива е и намирането на начин за финансиране по ОП „Транспорт“, с което да се поднови парка от локомотиви и вагони. По този начин влаковете ще се движат с по-високи скорости и ще се повиши качеството на предоставяната услуга.

 


Тагове: холдинг, БДЖ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg