EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ ще изкупува проблемни ДЦК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ ще изкупува проблемни ДЦК

mail11:30 | 14.09.2012прегледи 487 коментарикоментари 0


Европейската централна банка (ЕЦБ) потвърди готовността си да продължи неограниченото изкупуване на държавни облигации на проблемни страни от еврозоната, се казва в месечния отчет на банката, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Напрежението на пазарите за държавни облигации в еврозонатапродължи и през летните месеци и дори се усили", се отбелязва в документа. Поради това миналата седмица ЕЦБ обяви програма за неограничено изкупуване на държавни облигации на изпитващи затруднения страни от еврозоната като Испания и Италия.
В същото време условията за приемането на подобни антикризисни мерки си остават изпълнението на ангажиментите за реформи и бюджетни икономии. ЕЦБ подчертава, че проблемните страни от еврозоната, желаещи да реализират свои дългови книжа, трябва предварително да поискат съдействието на Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) и Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ). Това ще позволи да се осигури зависимостта на предоставената икономическа помощ от политическите ангажименти, отбелязва ЕЦБ.


 


Тагове: ЕЦБ, облигации
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161