EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕЦБ одобри план за Фондовата борса на Атина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ одобри план за Фондовата борса на Атина

mail12:04 | 30.07.2015прегледи 1780 коментарикоментари 0


Европейската централна банка (ЕЦБ) одобри план за възобновяване на работата на фондовата борса в Атина, съобщи за агенция Ройтерс служител на Атинската борса. Според него обаче ще бъдат наложени ограничения за търговията на местните инвеститори след едномесечното принудително спиране на работата на гръцкия фондов пазар.
Търговията в Атина ще бъде възобновена, след като гръцкото финансово министерство издаде министерско постановление по въпроса, допълни служителят на борсата, като не е изключено търговията да бъде подновена до дне-два.

ЕЦБ даде своето одобрение и одобри плана, който предвижда ограничения за гръцките инвеститори, каза неназованият служител на Атинската борса пред агенция Ройтерс.

Агенция Блумбърг също съобщи, че ЕЦБ е дала "зелена светлина" за възстановяване на търговията на Athens Stock Exchange (ASE).
Борсата в Атина остава затворена от 29-и юни насам, като към тази дата основният фондов индекс Athex Composite index беше с 16% под неговия връх за настоящата година, достигнат през февруари.
От няколко дни представители на международните кредитори на Гърция са в Атина за работа по третия спасителен пакет за страната. "Екипи от институциите (кредиторите) вече са на терен в Атина и работата започва незабавно, още в момента, в който говорим", каза говорителката на Европейската комисия Мина Андреева по време на пресконференция. "Работата започна, което означава, че институциите разговарят с гръцките власти", допълни още тя.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg