EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ не променя политиката си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ не променя политиката си

mail17:45 | 14.09.2017прегледи 9049 коментарикоментари 0


Програмата на Европейската централна банка (ЕЦБ) за закупуване на активи, известна като "количествени улеснения", е от съществено значение за премахване на рисковете от дефлация, като допринася за продължаващото икономическо възстановяване и ни помага да доближим инфлацията до заложените цели, заяви вицепрезидентът на ЕЦБ Витор Констанцио, цитиран от "Ройтерс".

Той отново потвърди настоящата политика на ЕЦБ, според която покупките на еврооблигации ще остане в размер на 60 млрд. евро на месец ще продължи до декември 2017 година, или и след този срок, ако е необходимо докато Управителният съвет на централната банка не види трайна възходяща корекция на инфлацията в съответствие с средносрочната цел на банката.

„Европейската централна банка е убедена, че поддържането на правилна  разхлабваща парична и лихвена политика ще повиши в крайна степен инфлацията в еврозоната до целевото ниво от малко под 2%“, посочи Констанцио в своя реч във Франкфурт.

„Ние споделяме с другите развити икономики пъзела около заплатите и цените, които не отговарят на силния икономически растеж както обикновено. Като поддържаме достатъчна степен на приспособяваща се парична политика, можем да бъдем уверени, че целта ни в крайна сметка ще бъде постигната“, добави Констанцио.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg