EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ затяга рефинансирането на еврозоната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ затяга рефинансирането на еврозоната

mail10:00 | 11.10.2010прегледи 780 коментарикоментари 0


Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви нови разпоредби, свързани с операциите й по рефинансирането, с които се затягат някои условия за достъп на банките от еврозоната до нейните кредити, предаде Франс прес.
ЕЦБ въвежда по-ясни и по-строги разпоредби за активите, определяни като гаранции. Освен това тя дава по-широко поле на централните банки от еврозоната, когато решават дали да приемат или не някои гаранции. Това на практика означава, че централните банки вече могат по-лесно да отказват кредит на финансови институции, които биха могли да се окажат неплатежоспособни.
Според друга нова разпоредба на ЕЦБ банките няма да могат повече да представят като гаранции за заемите си активи по ипотечни заеми, които самите те биха могли да са емитирали.Обявяването на тези по-строги мерки, които влизат в сила от днес, последваха решението на ЕЦБ в четвъртък да запази водещата си лихва на историческия минимум от 1 процента, предоставяйки на банките от еврозоната неограничен достъп до ликвидности, отбелязва АФП

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg