EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ за "управляемо" изгонване на Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ за "управляемо" изгонване на Гърция

mail10:30 | 21.08.2012прегледи 458 коментарикоментари 0


В интервю за в. "Франкфуртер Рундашау" Йорг Асмусен, германски представител на Изпълнителния съвет на ЕЦБ, отговори на въпрос за възможността затъналата в дългове Гърция да бъде принудена да излезе от еврозоната. "Първо: Моето предпочитание е ясно. Гърция трябва да остане в еврозоната. Второ: В ръцете на Гърция е да постигне това. Трето: Излизане на Гърция би било управляемо. Четвърто: Излизането няма да е толкова подредено, както някои си го представят", заяви Асмусен.
Изявлението на Асмусен идва в началото на изключително важна седмица за Гърция, която се опитва да убеди европейските си партньори да й отпуснат нов транш от спасителната помощ, за да поддържа икономиката си и да успее да остане в еврозоната. Премиерът на страната Андонис Самарас ще проведе среща с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин в петък и с френския президент Франсоа Оланд в събота. Гръцкият външен министър Димитрис Аврамопулос е в Берлин днес за среща с германския си колега Гидо Вестервеле, за да подготвят срещата на Меркел и Самарас.
Всички погледи са насочени към доклада на международните кредитори на Гърция от т.нар. Тройка, очакван през септември. Докладът ще оцени напредъка по реформите, поискани от Гърция срещу деблокирането на около 31,5 милиарда евро (38,9 милиарда долара), от които страната отчаяно се нуждае, за да се задържи на повърхността. /АФП

 


 


Тагове: Гърция, ЕЦБ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158