EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕЦБ не слуша чужди съвети и действа независимо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕЦБ не слуша чужди съвети и действа независимо

mail10:14 | 17.05.2010прегледи 638 коментарикоментари 0


Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ)  Жан-Клод Трише опровергава информацията, че ЕЦБ е започнала да изкупува държавни облигации на Гърция, Испания, Португалия и редица други страни заради оказан й натиск от ръководителите на много държави от еврозоната.
"ЕЦБ  не слуша чужди съвети и действа независимо", твърди президентът Трише в интервюто си за днешния брой на германското списание "Шпигел", цитиран от ИТАР-ТАСС.
Трише изключва вероятността да бъде допуснат скок на инфлацията в еврозоната заради изкупуването на държавни облигации на редица европейски страни.
В интервю за в. "Ханделсбат" Трише подчертава волята на ЕЦБ да не допусне скок на инфлацията в страните от еврозоната и определя икономическия модел на Германия като образец, от който трябва да се взема пример,  за да не се допусне висока инфлация
в страните от ЕС.
Правителството на Германия трябва да влезе в ролята на "жандарм на еврозоната", който много внимателно да следи и за другите страни", отбелязва французинът Трише, призовавайки да се въведе строга система на контрол за изпълнението на Пакта за
стабилност и растеж. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158