EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕС:Търговско споразумение със САЩ скоро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС:Търговско споразумение със САЩ скоро

mail18:19 | 22.01.2020прегледи 1096 коментарикоментари 0


Възможно е постигане на търговско споразумение между Европейския съюз и САЩ до няколко седмици, заяви днес в Давос председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Франс прес. Тя каза това въпреки многократните заплахи на Вашингтон да наложи мита за европейските автомобили.
"Като цяло имах много добър разговор с американския президент Доналд Тръмп", посочи тя пред журналисти извън официалната програма на Световния икономически форум в швейцарския ски курорт. По думите й може да се очаква след няколко седмици да има споразумение, което да бъде подписано от двете страни. Фон дер Лайен уточни, че документът ще включва търговията, технологиите и енергетиката.

Също пред журналисти президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква да успее да постигне търговско споразумение с Европа, но че преговорите по него в много отношения са по-трудни от договорката, която е постигнал с Китай. "Ще постигнем споразумение, предполагам, в противен случай ще трябва да направим нещо друго", посочи Тръмп пред журналисти на Световния икономически форум в Давос.

По думите на президента Белият дом очаква новото търговско споразумение с ЕС да може да бъде сключено до президентските избори в САЩ през ноември.

На 15 януари в. "Вашингтон пости", позовавайки се на източници, съобщи, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е заплашил Париж, Лондон и Берлин да наложи мита от 25 на сто за европейските автомобили, ако те не обвинят Техеран в нарушаване на споразумението по иранската ядрена програма. По данни на американското издание предупреждението е било отправено седмица преди по-горе посочените страни да задействат на 14 януари механизма по уреждането на споровете в рамките на ядреното споразумение.

Темата на дневен ред вече две години и американските власти днес я повдигат отново.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101