EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

ЕС ще пести средства, редуцирайки бюрокрацията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС ще пести средства, редуцирайки бюрокрацията

mail15:02 | 18.09.2009прегледи 501 коментарикоментари 0


Германецът Едмунд Щойбер ще представи днес мерки, които биха могли да доведат до икономии от 40 милиарда евро годишно в ЕС, предаде Франс прес, позовавайки се на негово интервю във в. "Велт". Едмунд Щойбер ръководи създадената през 2007 година "Група на високо равнище от независими заинтересовани страни във връзка с административната тежест" към еврокомисаря за промишлеността и вицепрезидент на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген.
Експертната група ще настоява данъчните администрации в бъдеще да признават електронните фактури. Освен това според Щойбер занаятчиите не трябва да бъдат задължавани да инсталират тахиметър в колите си, когато превозват продукцията си, за да отчитат почивките на всеки 150 километра, тъй като един такъв уред може струва до 4000 евро.
Бившият председател на германския Християнсоциален съюз (ХСС) предлага и създаване на "европейски съвет за контрол на нормите" - група от независими съветници, които да контролират новите предложения за закони, за да се избягва ненужна бюрокрация, и които ще дават съвети по отношение намаляването на директивите.
На срещата на върха през март 2007 година ЕС се ангажира да намали с 25 процента административната тежест на предприятията до 2012 година, премахвайки смятаните за излишни законови текстове. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg