EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС, Украйна и Русия преговарят за газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС, Украйна и Русия преговарят за газа

mail13:20 | 29.08.2014прегледи 1045 коментарикоментари 0


Русия и ЕС постигнаха напредък в преговорите по газа, но още няма окончателен резултат, заяви днес в Москва еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от ИТАР-ТАСС. Йотингер се срещна с руския енергиен министър Александър Новак, който не изключи вероятността Украйна да отклонява газ без разрешение при при транзита през нейна територия към европейските потребители.
"Ситуацията в навечерието на отоплителния сезон е критична", допълни той.
По думите на Новак дългът на Нафтогаз Украйна към Газпром е 5,3 милиарда долара, като украинската компания не е платила за 11 милиарда кубични метра доставен газ.

Тристранните газови преговори между Русия, ЕС и Украйна ще бъдат в средата на септември, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на европейския комисар за енергетиката Гюнтер Йотингер. Йотингер допълни, че точната дата ще бъде договорена идната седмица, отбелязва ИТАР-ТАСС.Пресслужбата на украинския президент Петро Порошенко съобщи, че преговорите по енергийните въпроси с участието на министрите на енергетиката на Русия, Украйна и ЕС ще се състои на 6 септември. Украинският енергиен министър Юрий Продан съобщи, че преговорите могат да се проведат в Берлин и Брюксел.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg