EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС търси туристи от Китай, Русия, Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС търси туристи от Китай, Русия, Бразилия

mail16:40 | 05.07.2010прегледи 603 коментарикоментари 0


В плана на ЕК за развитие на туризма в съюза са включени 21 предложения, голяма част от които са насочени към привличането на повече посетители в Европа от бързо развиващи се страни като Китай, Русия и Бразилия. В него се предлагат и начини за увеличаване на пътуванията в рамките на ЕС, включително по-добра координация на училищните ваканции с цел удължаване на почивния сезон.
"Европейската комисия иска да бъде новатор, който да вдъхне нов живот в този изключително важен сектор", заяви комисарят по промишленост и предприемачество Антонио Таяни по време на пресконференция.
Делът на туризма в БВП на ЕС е повече от 5%. В сектора са заети около 9,7 милиона души - 5,2 % от работната сила. Европа привлича повече посетители от всеки друг регион, като пет страни от ЕС са сред десетте водещи дестинации в света през миналата година. Същевременно Европа е изправена пред нарастваща конкуренция, особено от страна на Азия и Южна Америка. Туристическата индустрия е под натиск и поради застаряването на населението и изменението на климата и продължава да страда от сезонни колебания.
Комисията предлага схема за сертифициране, с която да се отличават висококачествените услуги. Тя също така планира да създаде харта с критерии за устойчив туризъм и да награждава дестинациите, които отговарят на тях.
С цел стимулиране на пътуванията и туризма тя ще насърчава по-доброто използване на технологиите, включително централизирани услуги за резервации по мобилен телефон, и развитието на тематичен туризъм (балнеоложки, кулинарен, спортен и т.н.).
ЕС трябва да положи повече усилия и за подобряване на достъпа на хората с ограничена подвижност до туристическите обекти, както и за адаптиране на услугите към нуждите на по-възрастни клиенти.
Миналата година в условията на икономическа криза броят на туристите, посещаващи Европа, спадна с около 6 % спрямо 2008 г. В другите региони, с изключение на Африка, също бе отбелязан спад.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158