EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС разследва Samsung

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС разследва Samsung

mail16:30 | 31.01.2012прегледи 415 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи днес, че разследва дали южнокорейската компания Samsung Electronics се опитва незаконно да попречи на конкурентите си да използват ключови патенти за мобилни устройства, сред които и iPad на Apple, предаде АP.
Комисията уточни, че подозира Samsung в това, че не дава на други компании достъп до държани от нея патенти за стандартизирани технологии за мобилни устройства, въпреки че компанията е поела ангажимента за това през 1998 година. Говорителка на Европейската комисия отбеляза, че разследването засяга също таблетите като най-новия iPad на Apple, който включва стандартизирани безжични технологии.
Комисията съобщи, че Samsung миналата година е поискал съдебни разпореждания срещу други производители на устройства в няколко страни на ЕС, заради твърдения за нарушаване на патентните права. Разследването става на фона на съдебната битка между Samsung и Apple за това дали таблетът Galaxy на южнокорейската фирма прилича прекалено много на iPad.
Германски съд реши днес да забрани продажбата на два модела таблети на Samsung , за които отсъди, че приличат много на iPad на Apple, съобщи AFP.
Южнокорейската компания има шанс да получи разрешение за продажба на вариант на Galaxy Tab, който е специално преработен за Германия. Забраната бе обявена днес от съд в Дюселдорф и засяга моделите Galaxy 10.1 и Galaxy 8.9. Решението не се отнася за модела Galaxy 10.1 N, преработен от Samsung като са взети предвид възраженията на германското правосъдие и за който съдът трябва да се произнесе на 9 февруари.
 


Тагове: смарфон, Apple, Samsung, iPhone
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039