EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС разделен за санкции към Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС разделен за санкции към Китай

mail16:45 | 30.05.2013прегледи 436 коментарикоментари 0


Осемнадесет страни от ЕС, включително Германия, отказват да наложат санкции на Китай, за да защитят фотоволтаичния сектор, но Европейската комисия продължава да настоява за целесъобразността на тази мярка и си даде срок до 5 юни да вземе решение, предаде Франс прес.
Берлин публично се обяви срещу предложението на Европейската комисия за временно облагане с мито от средно 47% на слънчевите панели, внасяни от Китай. Тази мярка цели да защити европейските компании в сектора, които са застрашени от фалит и твърдят, че има нелоялна конкуренция.
Германският министър на икономиката Филип Рьослер заяви днес преди среща с китайския премиер Ли Къцян в Берлин, че според Германия тази мярка не е необходима. Източник, близък до обсъжданията, посочи, че освен Германия още 17 страни са се противопоставили на мярката. Източникът не уточни кои са останалите 17 държави. Комисията завоалирано призна за пукнатини в европейския фронт.
"Комисията ще вземе решението си на 5 юни", каза Джон Кланси, говорител еврокомисаря за търговията Карел де Гухт. Знак, че диалогът между Брюксел и Пекин не е прекъснат, е срещата между Карел де Гухт и китайския заместник-министър на търговията Чжун Шан на дискретно неофициално събрание.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg