EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС приключва делото срещу Microsoft

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС приключва делото срещу Microsoft

mail20:03 | 07.10.2009прегледи 706 коментарикоментари 0


Европейската комисия се надява до края на годината да успее да затвори продължилото дълго дело срещу монополната политика на Microsoft, съобщава Wall Street Journal.
От ЕК търсят обратна връзка от потребители и софтуерни компании във връзка с това дали Microsoft дава възможност за избор на уеб браузър при инсталирането на операционната система Windows. Потребителите имат на разположение един месец да дадат отговор на този въпрос на европейските регулаторни органи.
ЕС обвини Microsoft, че нарушава европейския закон за конкуренцията и монополизира пазара, обвързвайки браузъра Internet Explorer с операционната система Windows.
В отговор софтуерният гигант Microsoft предложи да отвори пазара си за конкурентните уеб браузъри.
Европейският комисар по конкуренцията Нели Крус изрази надежда предложението на Microsoft да се окаже действително факт и да дава възможност за избор. „Точно това беше нашата цел”.
Нели Крус подчерта, че очаква да има и скептични реакции във връзка с предложението на софтуерния гигант, тъй като „хората никога не могат да бъдат доволни на 100 %”.
От Microsoft коментираха, че ЕК е направила сериозна стъпка напред по делото, предприемайки подобна инициатива. В изявление  от компанията се подчертава, че са направени редица предложения за промени.
В случай, че обратната връзка от потребителите и технологичните компании е положителна, ЕС ще приеме предложението на Microsoft, което два месеца по- късно ще се превърне в легално споразумение за следващите пет години. Подобно споразумение ще сложи край на антитръстовото дело, по което вече бяха изплатени глоби в размер на 2.5 млрд. долара ( 1.7 млрд. евро).


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg