EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС оценява рисковете от 5G

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС оценява рисковете от 5G

mail09:07 | 22.07.2019прегледи 491 коментарикоментари 0


По препоръка на Европейската комисия за общ подход на ЕС към сигурността на далекосъобщителните мрежи от пето поколение, 24 държави представиха своите национални оценки. Изводите ще се използват при оценката на заплахите в ЕС, която ще бъде завършена до 1 октомври, съобщи ЕК.
Националните оценки включват преглед на основните заплахи и субекти, влияещи върху мрежите от пето поколение; степента на чувствителност на частите и възможностите на мрежите от пето поколение; различните видове уязвими места от техническо и от друго естество. В работата по националните оценки участваха отговорни организации от областта на киберсигурността и далекосъобщенията и служби за сигурност и разузнаване.
До 1 октомври държавите в ЕС, ЕК и Европейската агенция за киберсигурност (ENISA), ще оценят заплахите в Общността. До края на годината групата за сътрудничество за мрежова и информационна сигурност ще разработи и съгласува мерки за намаляване на опасностите, установени в оценките на национално равнище и на равнището на ЕС.
Предстои ЕК и ENISA да създадат обща европейска рамка за сертифициране на мрежите от пето поколение. До 1 октомври догодина държавите в ЕС следва да оценят въздействието на предприетите мерки, за да определят дали са необходими допълнителни действия.
В бъдеще мрежите от пето поколение ще станат ключова цифрова инфраструктура, която ще свързва милиарди предмети и системи, включително в областите на енергетиката, превозите, банковото дело и здравеопазването, както и промишлени системи за управление, пренасящи чувствителна информация и подпомагащи системите за безопасност. След като държавните и правителствените ръководители в ЕС изразиха подкрепа за съгласуван подход към сигурността на мрежите от пето поколение, на 26 март ЕК препоръча оценка на заплахите за киберсигурността на мрежите от пето поколение и за повишаване на предпазните мерки, се отбелязва в съобщението.


Тагове: 5G, рискове
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg