EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС обмисля категория В+ за водачи на SUV

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС обмисля категория В+ за водачи на SUV

mail11:30 | 27.09.2023прегледи 1166 коментарикоментари 0


ЕС обмисля въвеждането на категория В+ за водачи на високопроходими автомобили (SUV), чийто брой постоянно нараства, съобщават медии в Белгия. Уточнява се, че ръководителят на преговорите между институциите на ЕС от страна на Европейския парламент Карима Дали предлага тази подкатегория водачи да бъде необходима за управлението на превозни средства с общо тегло над 1800 килограма.

Медиите отбелязват, че ако подобна промяна бъде възприета, тя би засегнала и някои електромобили заради тежестта на техните батерии. Според Дали е необходимо категория B+ да се придобива от водачи, които поне две години са притежавали категория В и са на възраст поне 21 години.

Дали предлага също максималната скорост на движение на моторните превозни средства в ЕС да бъде 130 км/ч. (90 км/ч. за младите водачи), както и да се въведе уеднаквена шофьорска книжка с точки, които да се отнемат при нарушение. Допълва се, че преговорите по тези въпроси са свързани с предложението на Европейската комисия, представено по-рано тази година, което предвижда бъдещи промени в европейските свидетелства за правоуправление.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158