EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

ЕС няма да позволи Гърция да бъде разкъсана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС няма да позволи Гърция да бъде разкъсана

mail09:45 | 16.02.2010прегледи 518 коментарикоментари 0


Финансовите пазари дълбоко се лъжат, ако смятат, че могат да разкъсат Гърция на парчета, предупредиха финансовите министри на ЕС след снощното си заседание в Брюксел, цитирани от AFP.
"Лично аз мисля, че пазарите грешат, като продължават да атакуват Гърция, защото тя е решена да вземе всички мерки, които и тя самата, и ние смятаме за необходими", каза председателят на Еврогрупата и премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер Юнкер снощи след заседание в Брюксел на министрите на финансите на 16-те страни от еврозоната.
Гърция пое ангажимент да предприеме нови мерки за икономии, ако в средата на март се окаже, че не е в състояние да постигне поставените цели за ограничаване на бюджетния дефицит от 12,7 на сто до около 8,7 на сто от брутния вътрешен продукт тази година. Новите мерки ще включват намаляване на разходите и увеличаване на приходите чрез въвеждане на нови данъци над луксозните стоки и автомобилите, отбеляза Юнкер.
Той не уточни какво могат да направят другите страни от еврозоната, ако се наложи да помогнат на Гърция и да гарантират финансова стабилност в еврозоната. "Днес няма да разгласим мерките, които можем да предприемем, защото не смятаме, че е разумно да разискваме публично тези инструменти. Гърците не бива да мислят, че ще бъдат оставени на хищните финансови пазари", увери Юнкер и заяви, че е силно впечатлен от енергичната реакция на Гърция.      

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4258