EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС не се отказва от 12-те яйца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС не се отказва от 12-те яйца

mail18:30 | 29.06.2010прегледи 702 коментарикоментари 0


ЕС няма да забрани продажбата на яйца в партида по 12, съобщи днес германската евродепутатка Ренате Зомер, цитирана от ДПА.
Британски вестници писаха вчера, че Европейският парламент отхвърлил промените в нов закон за етикетиране на храни, които дават възможност на страните от ЕС да разрешат продажбата на някои стоки на бройка, а не на тегло.
Европарламентът подкрепи етикети, на които е посочено теглото или обемът на стоката, но отхвърли етикетите, на които е обозначена само бройката на стоката в пакета, уточни BBC.
Зомер, която е ангажирана с закона, увери, че няма да има промени в продажбата на храни на бройка.
Говорител на европарламента каза пред ДПА, че има общи правила на ЕС за продажбата на храни според теглото им, но има и изключения, сред които са и яйцата.
Дори и промените, за които пишат британските вестници, да не бъдат приети, положението няма да се промени, подчерта той. Новите правила за етикетирането на храни, които въвеждат повече информация за хранителната стойност на продукта, бяха одобрени от европарламента на 16 юни, но трябва да бъдат подкрепени и от правителствата на страните членки на ЕС.
Малко вероятно е  новият регламент да влезе в сила преди края на 2011 година.По повод информациите в британските медии министърът на околната среда, прехраната и селските въпроси Каролайн Спелман обеща да защити правата на купувачите пред европейските партньори на Великобритания.
"Търговията е отдавнашна британска традиция и ние знаем какво искат потребителите. Те искат да купуват яйцата по 12 и трябва да им бъде предоставена такава възможност", заяви Спелман.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1044