EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС насочи поглед към Азербайджан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС насочи поглед към Азербайджан

mail17:00 | 10.02.2012прегледи 665 коментарикоментари 0


На фона на необичайните студове и дипломатическото напрежение в съседство, което оказва натиск върху енергийните доставки, Европейската комисия подкрепя бъдещи газови доставки от Азербайджан, посочи в интервю за DPA еврокомисарят за енергетиката Гюнтер Йотингер.
Важно е вратата да бъде отворена, заяви германският политик, като отбеляза, че за първи път бивша съветска република ще доставя газ за Европа. Еврокомисарят е на мнение, че санкциите на ЕС срещу иранския петрол, които трябва да влязат в сила в средата на годината, "сигурно ще доведат до повишаване на цените по някакъв начин", особено в Южна Европа, където Италия, Гърция и Испания са зависими от иранския петрол.
Според Йотингер обаче проблемът може да бъде решен логистично. Същевременно Европейската комисия работи по въпроса ЕС да стане по-независим от газа, идващ от Русия, която сега е основен доставчик на Европа. "Искаме да получаваме руски газ от Русия, а газът от другите страни директно от тях," посочи Йотингер. Той отбеляза, че са необходими нови газопроводи, който да доставят газ от Каспийско море. По думите му обаче не европейските законодатели решават кой проект да бъде осъществен, а "пазарните играчи".
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177