EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС може да разчита на Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС може да разчита на Бразилия

mail15:40 | 04.10.2011прегледи 470 коментарикоментари 0


Европейският съюз може да разчита на Бразилия за помощ при излизането от дълговата криза в еврозоната, заяви днес в Брюксел бразилският президент Дилма Русеф, цитирана от AFP. "Можете да разчитате на нас", заяви Русеф на среща на високо равнище с лидери на ЕС. Бразилия е "готова да поеме отговорността си" за решаване на този проблем, допълни тя.

Европейският съюз и останалите развити страни не могат да се надяват на преодоляване на икономическите трудности, като разчитат само на мерките за икономии, заяви днес в Брюксел бразилският президент Дилма Русеф, цитирана от DPA. Русев, която има икономическо образование, е начело на страна, чийто брутен вътрешен продукт по прогнози на Международният валутен фонд тази година ще бъде 3,8 % спрямо 1,6 на сто растеж на БВП на ЕС. Светът наблюдава с голямо безпокойство случващото се в развитите страни, посочи тя, имайки предвид дълговите кризи в ЕС и САЩ, заради които се налага намаляване на държавните разходи. След среща с президента на ЕС Херман ван Ромпой и председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу бразилският президент заяви следното: "Историята ни показва, че възможностите за излизане от кризата са само чрез икономически стимули, съчетани със стабилни макроикономически политики, както и социални политики, насочени към създаването на работни места и доходи". Само чрез стимулиране на икономическия растеж е възможно да се генерират ресурсите, които са необходими за изплащане на дълговете и постигане на балансирани държавни сметки, посочи Русеф.
Херман ван Ромпой отбеляза, че е изразил пред бразилския държавен глава решимостта на ЕС да запази стабилността на еврозоната и да стимулира икономическия растеж и производителността. Той призова за "силни и координирани" международни действия, за да се избегне ново изпадане на световната икономика в рецесия.
Европейският съюз може да разчита на Бразилия за помощ при излизането от дълговата криза в еврозоната, заяви също Дилма Русеф, цитирана от АФП. "Можете да разчитате на нас", каза Русеф на срещата на високо равнище с лидерите на ЕС. Бразилия е "готова да поеме отговорността си" за решаване на този проблем, допълни тя.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4173