EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС и МВФ оценяват плана на Португалия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС и МВФ оценяват плана на Португалия

mail15:00 | 01.08.2011прегледи 265 коментарикоментари 0


Представителите на ЕС и Международния валутен фонд (МВФ) започнаха днес работа по първата оценка на португалския спасителен план, като се съсредоточават върху това как правителството планира да коригира допълнително намаляването на бюджета и да покрие обещаните финансови цели за тази година, предаде Ройтерс.
Оценката на усилията на Лисабон по изпълнение на условията, срещу които бе одобрен спасителен финансов пакет от 78 милиарда евро за страната през май, ще помогне на кредиторите да решат дали да отпуснат втори транш от средствата или да поставят допълнителни условия за това. Тя ще послужи и за лакмус, който да покаже на пазарите дали Португалия може да избегне съдбата на Гърция, която поиска втори спасителен план. Докладът за тримесечието, който трябва да бъде изготвен за около две седмици, ще оцени напредъка на правителството по мерки като увеличение на данъците, намаляване на разходите и структурни реформи.
Правителството на новия десноцентристки премиер Педру Пасуш Коелю се ангажира да прилага програма, която да бъде по-амбициозна от международния спасителен план, за да даде тласък на икономиката и да оздрави финансите, като целта е бюджетният дефицит да бъде сведен от 9,1 процента миналата година до 5,9 % в края на 2011година и до 3 % през 2013 година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg