EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС замрази някои преговори с Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС замрази някои преговори с Русия

mail13:15 | 07.03.2014прегледи 1061 коментарикоментари 0


Европейският съюз замрази преговорите с Русия за споразумения за всеобхватно партньорство и опростяване на визовия режим и я заплаши с икономически санкции, ако не спре до дни да дестабилизира ситуацията в Украйна, предадоха световните агенции.
На извънредна среща днес в Брюксел, посветена на украинската криза, държавните и правителствените ръководители от ЕС призоваха Москва да се съгласи да започне в най-скоро време преговори по въпроса.
Европейските лидери взеха това решение, след като Съединените щати наложиха визови ограничения на проруските опоненти на новата украинска власт в Киев и откриха пътя за налагане на финансови санкции, отбелязва Асошиейтед прес. Целта на наказателните мерки, предприети от ЕС и САЩ, е да бъде
овладяна най-тежката геополитическа криза в Европа след края на Студената война.
Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой предупреди Русия, че разполага с броени дни, за да реагира. В противен случай Европейският съюз ще обмисли мерки като забрана за пътуване, замразяване на активи и отмяна на следващата среща на върха ЕС-Русия, предупреди Ван Ромпой, цитиран от ДПА. Той даде да се разбере, цитиран от ИТАР-ТАСС, че до произвеждането на избори в Украйна, Европейският съюз е готов да подпише само политическата част от споразумението за асоцииране на бившата съветска република. Икономическият раздел на спогодбата ще бъде оставен за след формирането на нова изпълнителна власт в страната, допълни той.
Ван Ромпой определи украинската криза най-тежката в Европа след балканските войни. Европейският съвет утвърди решението за предоставяне на Украйна на помощ в размер на 11 милиарда евро до 2020 г., съобщи председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Европейските лидери осъдиха решението на кримския парламент да свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия. Те го определиха като незаконно.

 


Тагове: ЕС, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215