EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС глоби Deutsche Telekom & Slovak Telekom

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС глоби Deutsche Telekom & Slovak Telekom

mail12:00 | 20.10.2014прегледи 1569 коментарикоментари 0


ЕС глобява Deutsche Telekom и нейното словашкото подразделение с общо 70 милиона евро (91,6 милиона долара) за това, че затрудняват достъпа на конкурентите си до интернет пазара, обяви ЕК, цитирана от ДПА.
Комисията установи, че компаниите са възпрепятствали достъпа на конкурентите си до широколетнова инфраструктура, притежавана предимно от словашката телекомуникационна компания Slovak Telekom.
Стратегията на Slovak Telekom е нарушила конкуренцията на пазара на широколентовия интернет в Словакия за период от над пет години във вреда на конкуренцията и потребителите, посочи еврокомисарят за конкуренцията Хоакин Алмуния. Като компания майка, която има решаващо влияние върху подразделението си, DT също е отговорна за неправомерното поведение, допълни той. Двете компании заедно са глобени с почти 39 милиона евро. За DT има допълнителна глоба от 31 милиона евро, след като компанията бе глобена за подобни действия в Германия през 2003 година.
Slovak Telekom е затруднил и оскъпил за конкурентите си използването на кабели, свързващи клиентите с най-близката им телефонна централа. Компанията е монтирала линиите, когато все още е била монопол, отбелязва ЕК. Преди комисията е глобявала телекомуникационни компании за подобно поведение във Франция, Испания и Полша.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg