EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕС върви към общ корпоративен данък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС върви към общ корпоративен данък

mail17:55 | 27.10.2016прегледи 829 коментарикоментари 0


Евродепутатите приветстваха предложението на ЕК за обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък (ОКООКД), съобщи пресслужбата на Европейския парламент.
Според повечето евродепутати това е една важна стъпка в правилната посока, въпреки че някои биха предпочели прагът за оборот да е по-нисък от предложените 750 млн. евро. Някои казаха също така, че общата основа за облагане трябва да върви ръка за ръка с минимална данъчна ставка, каквато не е предвидена в предложението.

Някои евродепутати споделиха, че настоящата система за корпоративно данъчно облагане не е справедлива, тъй като мултинационалните компании местят своите приходи в юрисдикцията с най-ниски данъци, а данъчните власти в нашите страни преследват физически лица и бизнеси, които не могат да се преместят лесно в чужбина. Някои изразиха опасения относно последиците от консолидацията за по-малките страни.

Комисар Пиер Московичи каза, че новото предложение за ОКООКД ще реши едновременно опасенията на бизнесите и гражданите. „В същото време ние трябва да продължим напред с борбата си с укриването на данъци, която вече води до реални промени. Финансовите министри трябва да погледнат този амбициозен и навременен пакет с нови очи, защото той ще създаде солидна данъчна система, пригодена за 21-ви век“, каза още той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg