EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"ЕС-2020" е нова стратегия на ЕК за стабилен ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"ЕС-2020" е нова стратегия на ЕК за стабилен ръст

mail10:27 | 25.11.2009прегледи 1443 коментарикоментари 0


ЕК започва консултации по стратегията си "Европейски съюз-2020", чиято цел е да превърне европейският пазар в пазар с екологичен и социален растеж.
В стратегията се представят идеите как ЕС ще се възстанови от кризата и как трябва да се предотвратяват бъдещи такива сътресения.
Три главни цели стоят пред ЕС - създаване на стойност чрез знание; разгръщане на широки възможности за европейците в отворени за всички общества; изграждане на конкурентоспособна и по-екологична икономика.
За стане стратегията реалност трябва през следващите десет години всички в ЕС да работят с общи сили за преодоляването на едни от най-големите икономически предизвикателства, с които някога се е сблъсквала Европа.
Растежът, устойчивите държавни финанси, борбата срещу климатичните промени, социалното приобщаване, поддържането на силна индустриална база и процъфтяващ сектор на услугите са едно цяло и ЕС трябва да се стреми към това.
 За реализирането на стратегията страните в ЕС се приканват да определят национални петгодишни цели според условията, в които се намират.
Адресът за изпращане на становища по документа е EU 2020@ ec.europa.eu , а крайният срок - 15 януари 2010 г. След тази дата новата Европейска комисия ще подготви за пролетния Европейски съвет подробно предложение за изпълнението на стратегията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg