EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС - среща на 30 януари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС - среща на 30 януари

mail09:30 | 22.12.2011прегледи 358 коментарикоментари 0


Лидерите на ЕС ще имат специална среща на върха за дълговата криза в еврозоната на 30 януари, съобщи днес президентът на  Европейския съюз Херман ван Ромпой, цитиран от ДПА. "Ще бъде посветена на работните места и това е голямо  предизвикателство на фона на очакванията за нулев растеж в  повечето наши икономики. В някои от тях дори ще има рецесия,"  отбеляза Ромпой във видеосъобщение. "Трябва да предприемем сериозни действия за заетостта,"  добави той.
Очаква се в дневния ред да бъде включен и въпросът за  по-строгите бюджетни правила, за които се споразумяха  европейските лидери на срещата си на върха на 9 декември, наред  с междуправителственото споразумение, което еврозоната иска да  използва за превръщането на правилата в закон. Работната група, която е натоварена с изработването на  споразумението, би трябвало да приключи работата си на 20  януари.
По-рано не бе предвидено европейските лидери да се срещнат  преди 1-2 март.
"Възстановяването на финансовата стабилност в еврозоната  остава абсолютния ключ за нашето бъдеще," посочи Ромпой. "Пътят е дълъг, по-дълъг от очакваното. Не трябва да има  съмнения - има политическа воля да се движим напред като съюз,"  подчерта той.


 


Тагове: среща, ЕС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg