EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ердоган се подигра на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган се подигра на ЕС

mail18:37 | 07.05.2016прегледи 1209 коментарикоментари 0


В петък турският президент Реджеп Тайип Ердоган изпрати тежко послание на ЕС, като заяви пред свои симпатизанти в Истанбул, че е изключено страната да реформира законите в борбата с тероризма, съобщава Voice of America. Реформирането на антитерористичното законодателство е едно от оставащите пет условия, които Турция трябва да изпълни, за да получи за гражданите си безвизови пътувания в шенгенската зона. В петък обаче Ердоган заяви, че не се интересува от подобна сделка. „Казват, че ще премахнат визите и това е условието. Съжалявам, но вие вървете по своя път, а ние ще вървим по нашия“, заявил е Ердоган. Ердоган обвини още Европа в лицемерие заради това, че упражнява натиск върху страната му относно законите ѝ срещу тероризма, докато „поставят демокрацията си встрани“ в собствената си борба срещу тероризма, предаде AFP.
„Тези които ни критикуват, поставят демокрацията и свободите встрани, когато бомбите започват да експлодират на тяхна територия“, заяви Ердоган по време на своя реч в турския град Малатия.
Миналата седмица Европейската комисия заяви, че Турция трябва да промени законите си срещу тероризма, за да получи правото на безвизово пътуване на своите граждани по ЕС, според споразумението за спиране на бежанския поток към Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4254