EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ердоган призова Русия да отмени санкциите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган призова Русия да отмени санкциите

mail07:00 | 04.05.2017прегледи 635 коментарикоментари 0


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес призова Русия да отмени търговските санкции спрямо Турция с цел двустранните отношения окончателно да се нормализират, предаде ТАСС.
Ако искаме да постигнем стокообмен в размер на 100 милиарда долара, ние незабавно и цялостно трябва да премахнем всички тези ограничения, каза Ердоган в Анкара преди полета му за Сочи, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин.
Ердоган окачестви като ефективно сътрудничеството с Русия за Сирия и отбеляза, че двете страни имат общи цели. С Русия направихме много стъпки за разрешаването на сирийската криза. Имаме ефективно сътрудничество и общи цели. Несъмнено една от главните теми на преговорите ни в Сочи ще бъде Сирия, подчерта турският президент.
Той изрази надежда, че заедно с Путин в Сочи ще изработят план за реализирането на практика на всички приети решения по сирийския въпрос.
Сред общите цели на Русия и Турция е незабавното прекратяване на кръвопролитията в Сирия, защитаването на териториалната цялост на Сирия и постигането на политическо решение на кризата. Турция не може просто да наблюдава кръвопролитията в Сирия, затова отделяме особено внимание на прекратяването на огъня, каза турският държавен глава.
 Той добави, че ще продължи съвместната работа с Русия за постигането на мирно политическо решение на кризата в Сирия.
 Същевременно той заяви, че в програмата на правителството не се предвиждат промени в кабинета и добави, че премиерът Бинали Йълдъръм не му е отправял подобно предложение, информира Ройтерс.
 Вчера в президентския дворец Бештепе в Анкара се състоя среща между Ердоган и Йълдъръм, продължила пет часа и половина, отбелязва агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg