EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ердоган: Не съм вечен управник

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган: Не съм вечен управник

mail11:17 | 19.04.2017прегледи 1036 коментарикоментари 0


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума в Турция не го прави "вечен управник", предаде ТАСС.
Всъщност аз съм смъртен, може да почина във всеки момент, каза вчера Ердоган в интервю за телевизия СиЕнЕн. Президентът отговаря на въпроси на журналисти от медията в резиденцията си в Анкара.
Ердоган изтъкна, че няма намерение да използва предоставяните след референдума широки правомощия за лични облаги.
Системата представлява сама по себе си промяна, трансформация в демократичната история на Турция. Там, където съществува диктатура, не е необходима президентска система на управление, поясни Ердоган.
Турският президент заяви, че Европейският съюз не изпълнява своите ангажименти по отношение на приемането на Турция в състава му.
ЕС ни кара да чакаме вече 54 години. От политическа гледна точка това е нетърпимо. Старахме се да изпълняваме всички изисквания за приемане в ЕС, а блокът не изпълнява обещанията си, каза Ердоган.
Същевременно той посочи, че ако Брюксел промени държанието си към по-добро, Анкара е съгласна да почака още.
Ако те сдържат обещанията си, ще можем отново да седнем на масата на преговорите, каза Ердоган.
Във връзка с отношенията на Турция със САЩ турският държавен глава посочи, че е удовлетворен от състоянието на отношенията със САЩ при администрацията на президента Доналд Тръмп. Ердоган добави, че се надява на двустранна среща с Тръмп.
Ще бъде по-добре да се срещнем лице в лице и по този начин отношенията ни да се развият още повече, каза Ердоган в отговор на въпрос за състоялия се в понеделник телефонен разговор с Тръмп.
Начинът, по който Тръмп подхожда към проблемите, ни удовлетворява. В качеството си на съюзници САЩ и Турция са способни да разрешават сериозни проблеми, подчерта Ердоган.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg