EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ердоган глобява заради високи цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ердоган глобява заради високи цени

mail10:35 | 27.02.2019прегледи 953 коментарикоментари 0


Турското правителство може да разшири инициатива за намаляване на цените на зеленчуците като начин за конкуриране на растящите цени след местните избори, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ДПА. Ако няма подобрение /в цените/ до 31 март, ние ще започнем тези продажби дори и в най-отдалечените квартали, каза Ердоган на предизборен митинг в егейския окръг Денизли.

В Турция ще се произведат местни избори на 31 март и състоянито на икономиката, по-специално високата инфлация, остава основен въпрос. Цените на хранителните продукти са се увеличили с 31% на годишна база през 2018 г., според данни на Турския статистически институт. Разходите за храна представляват една трета от потребителската кошница, която институтът използва, за да измерва потребителската инфлация, която е над 20%.

„Ние не можем да бъдам част от експлоататорската система”, заяви Ердоган. По-рано Ердоган заплаши с глоби търговците, които той обвинява, че крият в складове продукцията.

Правителството се готви да наложи глоби на обща стойност 2 милиона лири /375 000 долара/ на 88 компании заради техните етикети с високи цени на продуктите, съобщава в."Хюриет". Инициативата на правителството, която започна на 11 февруари в някои градове, е помогнала за намаляване на цените наполовина, твърди Ердоган, който се хвали с продажбите като знак за "благосъстояние". Тези на моята възраст или по-възрастните си спомнят опашките за хляб. Това беше в ерата на НРП. Сега ние имаме опашки на изобилието, каза Ердоган в отговор на критики от основаната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ за дългите опашки пред организираните от правителството пунктове за продажба.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg