EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕП създаде комисия за данъчните практики

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП създаде комисия за данъчните практики

mail10:00 | 18.02.2015прегледи 1105 коментарикоментари 0


ЕП реши да създаде специална комисия, която да наблюдава „привилегированите данъчни режими и други мерки с подобно естество и ефект“ в държавите членки. Новата комисия ще може да отправя препоръки за в бъдеще и ще бъде съставена от 45 депутати за първоначален период от 6 месеца.

Предложението беше прието с 612 гласа „за“, 19 „против“ и 23 „въздържал се“.

Мандат

Комисията ще разгледа решенията за привилегировани данъчни режими от 1 януари 1991 г., както и начина, по който Европейската комисия третира държавната помощ в страните членки и степента на прозрачност при вземането на решения за привилегировани данъчни режими за отделни дружества от страна на държавите членки. Тя ще разгледа възможностите за намаляване на неблагоприятните ефекти от агресивното данъчно планиране на публичните финанси и ще направи предложения за бъдещи действия.

Контекст

Новата комисията се създава в разгара на предприетите от ЕК разследвания на привилегировани данъчни режими за отделни мултинационални компании в Люксембург, Ирландия, Белгия и Холандия.

Планираният от комисията по икономически и парични въпроси „проучвателен“ доклад (незаконодателен, собствена инициатива) за привилегировани данъчни режими отпада, тъй като обхватът му се припокрива с правомощията на специалната комисия./ЕП
 


Тагове: ЕП, данъци, комисия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg