EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕП отново припомни за общо зарядно устройство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП отново припомни за общо зарядно устройство

mail13:35 | 15.01.2020прегледи 1198 коментарикоментари 0


Призив за въвеждане на общо зарядно устройство за всички мобилни телефони отново бе подкрепено от евродепутатите на първата им пленарна сесия в Страсбург.  

С цел намаляване на електронните отпадъци и улесняването на живота на потребителите, евродепутатите искат правно обвързващи мерки за зарядни устройства, които работят с всички мобилни телефони и други преносими устройства. В Директивата за радиосъоръженията от 2014 г., европейските законодатели призоваха за развитието на общо зарядно устройство и дадоха на Комисията правомощия за продължаване на работата в тази насока чрез делегиран акт.

Подходът на Комисията за „насърчаване“ на индустрията да развива общи зарядни устройства не изпълни целите на законодателите. Доброволните споразумения между различните индустриални играчи още не са дали желания резултат.

Общото зарядно устройство трябва да може да бъде използвано за всички мобилни телефони, таблети, електронни книги и други преносими устройства, ще настояват евродепутатите.

Дебатът в понеделник завърши с резолюция, която ще бъде гласувана в течащата пленарна сесия. Според проучвания, старите зарядни устройства генерират повече от 51,000 тона електронни отпадъци годишно.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg