EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ЕП критикува квотите за мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП критикува квотите за мигранти

mail11:07 | 13.05.2016прегледи 1528 коментарикоментари 0


Евродепутати от всички парламентарни групи критикуваха предложенията на Европейската комисия за промени в законодателството, свързано с миграцията. Общото мнение бе, че предложенията на ЕК за постоянни квоти за разселването на бежанци и промени в регламента от Дъблин не отговарят на очакванията.
Европейската народна партия (ЕНП) определи като провокация идеята държавите в ЕС да плащат по 250 хиляди евро на мигрант, когото е трябвало да приемат, но са отказали. Според ЕНП това предложение показва, че държавите не искат да поемат своите отговорности. Представителите на ЕНП коментираха, че все пак идеите на ЕК показват "ясен напредък в решаването на проблема".
Според социалистите и демократите предложението на ЕК не отговаря на очакванията. Трябваше да отменим регламента от Дъблин, а не да го променяме; остава много работа; политически проблем е, че от 160 хиляди бежанци за разселване, действително преместените са под 3000, добавиха от левицата.
Европейските консерватори и реформатори призоваха първо да бъде приложена добра гранична политика. По тяхното мнение разселването на бежанци е последното решение.
Групата на АЛДЕ призова за по-решителен подход и за въвеждането на система, която да върне достойнството на европейците. Либералите определиха предложението на ЕК като "добра отправна точка" и отбелязаха, че не приемат някои от заложените идеи.
Европейската обединена левица обяви регламента от Дъблин за мъртъв и добави, че предложенията за неговата промяна не вършат никаква работа. Тази група също се възпротиви на предложението за откупуване на задължението за приемане на разселени бежанци.
Зелените изразиха очакването предложението на ЕК да не получи необходимата подкрепа. Според тях са необходими големи промени в идеите, представени от комисията.
Групата "Европа на свободата и пряката демокрация" призова за истинско преосмисляне на правилата за миграцията и отхвърли предложенията на ЕК. Групата призова да бъде отнемано правото на глас в Съвета на ЕС на държавите, които отказват да сътрудничат. От групата предложиха представителствата на ЕС по света да приемат молбите за убежище.
Групата "Европа на народите и свободата" посочи, че ЕК не е успяла да предложи ясни и прости правила, каквито са били предварителните нагласи. Според евродепутатите от тази група споразумението с Турция за миграцията се е провалило, а ЕС е бил изнуден и посрамен.БТА


Тагове: ЕП, ЕК, миграция
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg