EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕП и Северна Корея + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП и Северна Корея + видео

mail17:40 | 08.09.2017прегледи 20131 коментарикоментари 0


Евродепутатът Дейвид Макалистър, шеф на Комисията по външни работи, казва, че международната общност трябва да изпрати ясно послание към Северна Корея. Той подкрепя затягането на икономическите санкции спрямо Пхенян в отговор на последните ядрени изпитания.

Ситуацията е крайно обезпокояваща.

Последният ядрен тест на Северна Корея е грубо нарушение на поетите от страната задължения да спре тестването и произвеждането на ядрени оръжия. Това е сериозна провокация и голяма заплаха не само за регионалната, но и за международната сигурност.

Посланието на Европейския съюз е ясно: искаме Северна Корея да се откаже от ядрените оръжия, от другите оръжия за масово поразяване и от програмите за балистични ракети.

Трябва да решим кризата дипломатически.

Това е единственото възможно решение и затова Европейският съюз подкрепя засилването на икономическите санкции спрямо режима в Пхенян. Смятам, че например, ако ограничим още доставките на петрол за Северна Корея, това ще има сериозен ефект върху икономиката и съответно върху режима в Северна Корея.

Нужно е ясно послание от международната общност, не само от европейците, но и от американците, а също така и от Русия и, разбира се, Китай. Китай трябва много ясно да каже на Северна Корея, че подобни сериозни провокации са недопустими. Разбира се, Европейският съюз не е пряк играч в региона, но като "мека" сила с дипломатически способности и икономическо влияние може също да окаже влияние и да предложи да посредничи в диалога между страните, ако това бъде поискано.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101