EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП и ЕК в конфликт за летищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП и ЕК в конфликт за летищата

mail16:30 | 09.11.2012прегледи 434 коментарикоментари 0


Комисията по транспорта в Европейския парламент препоръча да бъдат отхвърлени оспорваните предложения на ЕК за подобряване и отваряне към по-силна конкуренция наземните услуги на летищата в ЕС, предаде Франс прес.
Евродепутатите одобриха тази препоръка с 22 гласа срещу 20. Така членовете на ЕП искат да отвърнат на безпокойствата на служителите от компаниите за наземно обслужване на летищата, които вчера протестираха пред централата на ЕК в Брюксел.
Европейският комисар по транспорта Сийм Калас изрази разочарованието си в Туитър, като обяви, че проучва всички възможности, включително оттегляне на предложението си преди гласуването на пленарното заседание на ЕП в Страсбург през декември. Според Калас 70% от закъсненията се дължат на проблеми в наземното обслужване, които се отразяват на управлението на полетите във въздушното пространство на ЕС. Комисарят искаше летищата да предлагат поне три компании за наземно обслужване вместо сегашните две за багажите, операциите на пистата, зареждането с гориво и масло, товарните и пощенските превози. Според него тези мерки се очаква да доведат до печалба от 5 милиарда евро за периода 2012-2025 година и да позволят за транзитното преминаване на още 24 милиона пътници годишно през европейските летища. Предложението му включваше още два елемента: борба с вредното въздействие на шума от самолетите и възможността авиокомпаниите да продават слотовете си за излитане и кацане на летищата. Сийм Калас аргументира предложенията си с констатацията, че големите европейски летища са на предела на капацитетите си.

 


Тагове: ЕК, ЕП, летища
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg