EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕП гласува бюджета на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕП гласува бюджета на ЕС

mail11:30 | 16.12.2020прегледи 1361 коментарикоментари 0


След постигнатия пробив от Европейският съвет по дългосрочния бюджет и пакета за възстановяване, Парламентът е готов да гласува по всички свързани законодателни досиета.Окончателните гласувания по текстовете на регламентите за многогодишната финансова рамка (МФР) и механизма за принципите на правовата държава, както и този на годишния бюджет за 2021 г., ще позволят спешно необходимата подкрепа от бюджета на ЕС и от фонда за възстано вяване да достигне до гражданите от началото на следващата година.

В началото на седмицата Европейският парламент обсъди постигнатото от Европейския съвет споразумение за бюджета на ЕС до 2027 г. Предвижда се бюджетът и условията за неговото отпускане да бъдат гласувани в сряда. ЕП вече гласува за осигуряване на 47,5 милиарда евро за регионите на ЕС за преодоляване на въздействието от пандемията.
В сряда ЕП ще обсъди отношенията на ЕС с Турция в светлината на решението на Европейския съвет за разширяване на санкциите срещу Анкара заради действията й в Източното Средиземноморие. В същия ден представители на опозицията в Беларус ще получат наградата на ЕП "Сахаров" за свобода на мисълта.
В петък евродепутатите ще се запознаят с последните новини по преговорите между ЕС и Лондон за сключване на търговско споразумение. Миналата седмица преговарящите се споразумяха срещите да продължат въпреки изтичането на поставените досега предварителни крайни срокове, а Европейската комисия предложи възможности преходът след оттеглянето на Великобритания да бъде удължен с шест месеца.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg