EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН инвестира 2 млн. лв. във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН инвестира 2 млн. лв. във Варна

mail15:30 | 28.09.2010прегледи 1289 коментарикоментари 0


Е.ОН България предприема широкомащабна подмяна на кабелна линия 110 киловолта - извод „Брилянт", който свързва подстанция „Чайка" и подстанция „Юг". Двете подстанции осигуряват електрозахранване на 41 000 потребители в централната градска част на Варна, повечето от които са административни сгради, много търговски обекти и битови клиенти. Кабелната линия е изградена през 1983 година и е важен елемент от електроразпределителната мрежа за захранване на централната градска част - район, който през последните години се застроява интензивно. Кабелът е аварирал многократно, като през последната година два пъти, което създава неудобство за клиентите на компанията по време на отстраняване на аварията и е предпоставка за по- високо натоварване на други линии, които действат като резервни за захранващите се от него райони.
След детайлен анализ на ситуацията, ръководството на Е.ОН България Мрежи АД взе решение за подмяната на високоволтовия кабел с нов. Инвестицията възлиза на 2 милиона лева и ще бъде реализирана в периода 15 октомври - 15 декември 2010 година, преди периода на върхово зимно потребление на електроенергия в района. Поради дължината на трасето, кабелът е разделен на четири участъка, всеки с приблизителна дължина 600 метра. Подмяната ще се извърши поетапно, като след прик-лючване на изтеглянето на кабела в един участък, ще се пристъпи към полагането му в следващия. Така ще се минимизира необходимостта от прокопаване на дълги участъци и ще се оптимизира времето за ремонта.
Поради спецификата на подмяната, компанията е ангажирала фирми -подизпълнители с опит в полагането на високоволтови кабели. Освен съгласуването на трасето, компанията е водила разговори за взаимодействие с ВиК, БТК, Овергаз, Община Варна и КАТ.
„Създадена е организация, която да ограничи до минимум неудобството, което този проект ще причини на гражданите и гостите на град Варна. Под големите градски артерии планираме изтегляне на кабела в съществуващите кабелни канали, без това да налага прокопаването им. Обръщаме се с молба за разбиране към всички варненци, защото проектът е много важен за гарантиране на сигурността и подобряване качеството на електрозахранване на централната градска част", сподели г-н Мартин Мирчев, член на УС на Е.ОН България Мрежи АД.
От стъпването си на българския пазар Е.ОН България е инвестирала над 300 милиона лева в електроразпределителната мрежа на Североизточна България, от които над 30% или 100 милиона лева са вложени на територията на област Варна.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162