EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН излиза на борсата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН излиза на борсата

mail09:18 | 05.07.2010прегледи 1200 коментарикоментари 0


Мажоритарният собственик на Енергото във Варна – Е.ОН България е съгласен двете дружества – Мрежи и Продажби да отидат на борсата. По този начин те дават зелена светлина на правителството да продаде дяловете си от двете компании чрез фондовия пазар. Няма да продаваме само държавния дял през борсата, а цялото дружество ще стане публично, уточни пред в. Позвънете министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков. Вече съм разпоредил на Агенцията по приватизация да започне процедура по избор на консултант по сделката за продажбата на държавния дял в Е.ОН през борсата.
Националният план за възобновяемите енергийни източници (ВЕИ) е бил депозиран в Европейската комисия в последния ден на миналия месец, каза още Трайков. Планът вече е публикуван за разглеждане на страницата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Сега чакаме да бъде направена Оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС), уточни Трайков. Тя е част от елементите на карта за ВЕИ, съобразена с природните условия. Трайков предположи, че ОВОС-ът ще бъде готов след максимум 2-3 месеца. Страната ни се забави с изготвянето на национален план за ВЕИ, заради което той е пратен без ОВОС след изрично разрешение от Брюксел. Сега от министерството чакат мнения и предложения по документа.
През есента трябва да се приеме и Законът за възобновяемите енергийни източници. По законодателна програма той предстои да се гледа от Народното събрание през септември, уточни министърът.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg