EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН България – по-високи сметки за февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН България – по-високи сметки за февруари

mail09:40 | 29.02.2012прегледи 474 коментарикоментари 0


Рязкото застудяване през втората половина на месец януари и първата половина на месец февруари 2012 година доведе до значително увеличение на потреблението на електроенергия на цялата територия, обслужвана от Е.ОН България. По данни на компанията тази висока консумация ще се отрази в сметките за месец февруари, които са със срок за плащане до 25-то число на месец март. В зависимост от отчетния период е възможно потребената електроенергия през този по-студен период да бъде включена в една фактура или да бъде отразена в две фактури в два поредни месеца. Клиентите могат да получат информация за индивидуалния период на отчитане от своята фактура, на интернет страницата на компанията (www.eon-bulgaria.com), както и като се свържат с оператор на денонощния телефон 0700 16 16 1.
Повишената консумация на електроенергия зависи от енергийния клас и типа на отоплителните уреди, както и от интензивността, с която всяко едно домакинство ги използва. За разлика от някои други региони, където централното парно отопление е основно средство за отопление на домакинствата, в Североизточна България неговият дял е ограничен само в рамките на най-големите областни центрове. По тази причина в периода 28-31 януари тази година Е.ОН България отчита най-голямо увеличение на потреблението на електроенергия в област Варна – 16.8%, следвана от други по-големи областни градове на територията, обслужвана от компанията – Шумен (9%), Търговище (7,6%), Разград (6,8%), Габрово (6,2%).
Въпреки, че месец февруари е по-кратък, експертите на Е.ОН България наблюдават повишена консумация на електроенергия, поради рекордно ниските температури в първите две седмици на месеца. Според статистиката средните температури в някои от големите градове на територията на Е.ОН България за месец февруари тази година са паднали с близо 8°С в сравнение с тези от същия период на миналата година. Например, измерената средна температура в град Варна за месец февруари 2011 година е била +2.8°С, а за февруари тази година е -1,6°С. Почти същото важи и за град Разград, където се наблюдава температурна разлика от 5.6°С за същия сравнителен период.
В резултат на рекордно ниските температури в този период от годината, Е.ОН България очаква увеличение на средната стойност на фактурите на битовите клиенти за месец февруари да е със 7.1 % в сравнение с предходния месец и с 13.9 % по-висока в сравнение с месечната фактура за февруари 2011 г.
Е.ОН България предоставя на своите клиенти различни начини за проверка на техните задължения – чрез Интернет (www.eon-bulgaria.com), Телефонния център (0700 16 16 1) или с изпращането на SMS на номер 1611.


 


Тагове: ток, сметки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg