EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН България: 44 платформи за щъркели

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН България: 44 платформи за щъркели

mail15:20 | 27.03.2012прегледи 480 коментарикоментари 0


44 щъркелови двойки ще намерят през тази пролет своите гнезда, поставени върху платформи. Чрез тях Е.ОН България Мрежи АД обезопасява гнездата, разположени върху стълбовете от електроразпределителната мрежа. Компанията стартира инициативата през 2008 година съвместно с Българско дружество за защита на птиците.
Често клоните на гнездата, разположени върху стълбовете, докосват проводниците на електроразпределителната мрежата и предизвикват късо съединение, в резултат на което гнездата изгарят. Това често става причина за възникване на аварии и прекъсване на електрозахранването на клиентите на компанията.
Досега на територията на Североизточна България са монтирани над 100 платформи. Всяка година Е.ОН България Мрежи АД стартира първия етап от кампанията преди пролетната миграция на птиците и продължава с втория етап след есенната миграция, за да не се наруши естественият процес на гнездене на щъркеловите двойки и отглеждането на малките птици.
През месец февруари експерти от Е.ОН България Мрежи АД и орнитолози от Българско дружество за защита на птиците обсъдиха нови възможности за сътрудничество в стремежа да се защитят различни видове птици в рискови за тях участъци от електроразпределителната мрежа. Чрез поставянето на пластмасови протектори върху изолаторите на стълбовете и части от проводниците ще бъде опазен животът на птиците. Инициативата е в рамките на проект „Опазване на ловния сокол в Североизточна България, Унгария, Румъния и Словакия”.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg