EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН силно разтревожени за мрежата в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН силно разтревожени за мрежата в България

mail15:00 | 18.08.2010прегледи 790 коментарикоментари 0


Последните събития около доставката на електроенергия в Югоизточната част на страната напомнят, че остарялата национална електрическа мрежа на България не е в състояние да посрещне нарастващо потребление и включването на нови клиенти, се посочва в съобщение на дружеството Е.ОН до медиите. Според компанията ситуацията се усложнява допълнително от необходимостта да се присъединят бързо нарастващият брой възобновяеми източници на енергия. Всички ще бъдем свидетели на бъдещо влошаване на ситуацията, освен ако компаниите, участващи в преноса и разпределението на електроенергия, не потърсят заедно успешни и дългосрочни решения, посочват от Е.ОН.
Дружеството кани всички компании по веригата за доставка на електроенергия да разговарят и да започнат координирани усилия за подобряване на сегашната ситуация. Развитието на енергийната система изисква екипни действия  - тя не може да бъде изкуствено разделяна, защото недостиг в която и да е нейна част би довел до отрицателни последици за клиентите, смятат от дружеството
"Е.ОН България" предлага Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да поеме ролята на посредник за започването  на дискусия, която да доведе до бързи положителни решения, заявява в съобщението Гюнтер Шуберт, председател на Управителния съвет на компанията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg