EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН се впуска в енергийна ефективност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН се впуска в енергийна ефективност

mail09:50 | 05.08.2011прегледи 670 коментарикоментари 0


Агенцията по енергийна ефективност и Е.ОН България Продажби АД подписаха Доброволно споразумение за предоставяне на енергийни услуги и извършване на дейности и мерки за енергийна ефективност от търговците на електроенергия. Целта на споразумението, от една страна е предоставяне на мерки и дейности от Е.ОН България Продажби АД, чрез които ще се съдейства за намаляване на крайното потребление на енергия, а от друга, съдействие от страна на Агенцията по енергийна ефективност за тяхното отчитане и признаване.
Националната цел на България, дефинирана в Първия национален план за действие по енергийна ефективност, разработен в изпълнение на Директи-ва2006/32/ЕО, възлиза на 7 291 GWh и представлява 9% от осредненото крайно потребление на енергия за периода 2001-2005 година. За да изпълним тази цел до 2016 година, страната ни има ангажимент да доказва изпълнението на 1% енергийни спестявания годишно, което означава 810 GWh за година. Постигането на националната цел за енергийни спестявания ще осигури развитие и жизнеспособност на пазара на енергийни услуги в страната.
Според Доброволното споразумение двете страни създават съвместна работна група, която ще анализира и ще предлага решения на проблеми, възникващи в процеса на изпълнението на задълженията на търговеца на електроенергия. Основен приоритет за двете страни е ускореното въвеждане на методики за оценка на енергоспестяващия ефект от изпълняваните мерки. Ролята на АЕЕ е да предоставя методическа помощ за оценка на потенциала и икономическата ефективност на предлаганите от търговеца мерки.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg