EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН с проверки за кражби на ток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН с проверки за кражби на ток

mail09:50 | 09.12.2011прегледи 882 коментарикоментари 0


През декември Е.ОН България Мрежи се фокусира върху масови проверки за нерегламентирано потребление на електроенергия на територията на Североизточна България, съобщава компанията. Проверките ще бъдат извършвани по всяко време, което означава и в извън работното време на компанията, както и през почивните и празничните дни.
В акциите по установяване на нерегламентирано потребление на електроенергия ще се включат и експерти, които следят измерeното потребление. През последните години компанията усилено инвестира в монтирането на дистанционно управляеми електромери. Благодарение на тези устройства дружеството разполага навременно с подробни данни за районите, в които е доставена, но не винаги отчетена енергия. Именно в тези райони ще бъдат концентрирани усилията на мобилните екипи. Допълнително в акциите ще се включат и представители на органите на реда.
Причината компанията да предприеме тези засилени мерки е продължаващото високо ниво на нерегламентираното потребление на електрическа енергия в Североизточна България. То продължава да е в граници, значително по-високи в сравнение с другите страни от Европейския съюз, въпреки усилията и мерките, предприети от Е.ОН България Мрежи през последните години.
През 2010 година Е.ОН България Мрежи е извършила повече от 130 000 проверки на територията на Североизточна България, при които са констатирани повече от 5 000 нарушения. Енергията, начислената в резултат на проверките, е 42 гигаватчаса. За изминалите 11 месеца на 2011 година компанията е извършила над 230 000 проверки. Регистрираните нарушения са около 5 900, начислената енергия – над 44 гигаватчаса. Количеството служебно начислена електроенергия почти се равнява на общото месечно потребление на град като Добрич.
Неправомерното присъединяване към електроразпределителните мрежи или въздействие върху уредите за търговско измерване, които водят до потребление на електрическа енергия, без тя да се отчита и заплаща от потребителите, са инкриминирани деяния, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България. За извършителите на тези престъпления е предвидено наказание до 3 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.

 

 

 

 


Тагове: проверки, ток, Е.ОН
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045