EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Е.ОН в индекса Dow Jones за стабилност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Е.ОН в индекса Dow Jones за стабилност

mail14:22 | 21.09.2010прегледи 884 коментарикоментари 0


Е.ОН отново е включен във водещия индекс на устойчивите компании Dow Jones Sustainability Index - DJSI. Критериите за участие изискват от дружествата да разполагат с добри рейтинги в икономически, екологичен и социален аспект. Областите, предмет на анализ, включват управление на риска, политика за опазване на околната среда, стандарти по управлението на доставките и условията на труд, съобщава компанията.
Дау Джоунс индексите за устойчивост само избират най-добрите в световен мащаб листвани компании от определени отрасли. Е.ОН продължава да бъде едната от само двете германски фирми в групата "Обществени услуги" на DJSI World.
Компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона клиенти в Североизточна България, започна няколко кампании във връзка с енергийната ефективност и опазването на околната среда. Е.ОН България реализира две мащабни кампании за стимулиране на енергийната ефективност. През 2008 г. компанията организира съвместно с Техномаркет, Domo и Jet Credit кампанията „Eнергия+", в рамките на която над 20 000 клиенти на Е. ОН България закупиха с намаление електрически уреди клас А / А+.
Миналата година се проведе кампанията "Консумирай ефективно, спестявай прогресивно", съвместна инициатива на Е.ОН България, ЧЕЗ, EVN и големите вериги магазини за бяла техника: Техномаркет, Технополис и Domo. По време на кампанията повече от 10 000 хладилника от клас А, А+, А++ бяха продадени. Очакваният ефект е да се спестят повече от 1,5 млн. - 2 млн. киловатчаса електроенергия годишно.
Една от инициативите на Е.ОН България тази година - "Изгаси светлината - спаси Земята" бе свързана с националния час на Земята на 27-ми март, който е апел към хората в целия свят да се изгаси осветлението за един час от 20.30 до 21.30 часа.
В допълнение, компанията подкрепя своите частни и бизнес клиенти, като им предоставя полезни съвети за намаляване на консумацията на електроенергия в техните домове и офиси.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg