EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Енергия от отпадъци и Solar Impulse в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Енергия от отпадъци и Solar Impulse в София

mail12:30 | 29.03.2012прегледи 785 коментарикоментари 0


В Интер Експо Център в София бе открит Осмия международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяема енергия. През днешния втори ден интересна се очаква да бъде сесията „Оползотворяване на енергия от отпадъци” с участието на експерти от ESWET – авторитетната организация на европейските доставчици на технологии за получаване на енергия от отпадъци. Патрик Клеренс, генерален секретар на организацията, ще представи европейското законодателство и различни екологични методи за производство на енергия от отпадъци. Представители на ESWET ще докажат, че използването на отпадъците за производство на енергия е не само перспективно и икономически изгодно, но и помага за намаляването им.
В 16 часа в зала 6 на изложбата ще бъде представен Макет на Solar Impulse. Solar Impulse е първият и единствен самолет в света, задвижван изцяло от слънчева енергия, който осъществява полети както през деня, така и през нощта, без да използва гориво и да отделя вредни емисии. През 2010 г. самолетът направи първия си 24-часов полет, захранван единствено от слънцето, а за 2014 г. е определен и първият му околосветски полет.
В работата на конгреса участват 80 лектора от Европа, Азия и Америка. Паралелно с конгреса се провежда SEE Solar – изложба за соларни технологии и ‘Save the Planet” – Конференция и изложба за управление на отпадъци, рециклиране и екология. Организатор на събитието е Виа Експо.
Важна част от форума е изложбата за ЕЕ и ВЕ, на която са представени 250 компании от 31 държави.
По брой и качество на лекторите, брой и качеството на изложителите този b2b форум се превръща в един от най-представителните за Югоизточна Европа.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg